Zo verzeker je sieraden en andere waardevolle bezittingen

8-01-2024Nieuws, Verzekeringen

Sieraden zijn vaak niet alleen maar prachtige, maar ook kostbare bezittingen. Het beschermen van deze waardevolle stukken tegen onvoorziene gebeurtenissen zoals diefstal, schade of verlies is cruciaal. Hoe kun je je sieraden beschermen? In dit artikel duiken we dieper in op de verschillende mogelijkheden.

Zo verzeker je sieraden

Waardevol

De waarde van sieraden kan snel oplopen en waardevolle bezittingen zijn vatbaar voor verlies of diefstal. Naast een flinke financiële waarde, kunnen sieraden ook een  emotionele waarde vertegenwoordigen. Een goede verzekering kan helpen bij het beschermen van deze waarde, ongeacht wat er gebeurt.

Verzekeren van sieraden

Het verzekeren van sieraden kan op verschillende manieren. De twee voornaamste zijn de inboedelverzekering en de kostbaarhedenverzekering. Beide bieden bescherming, maar er zijn belangrijke verschillen.

Inboedelverzekering en sieraden

De inboedelverzekering dekt alle losse spullen in je huis, inclusief lijfsieraden. Je kunt de waarde van je sieraden afspreken met jouw verzekeraar, maar hier zit vaak een limiet aan verbonden. Deze verzekering biedt een basisdekking, maar voor uitgebreidere bescherming kan een kostbaarhedenverzekering nodig zijn.

Kostbaarhedenverzekering

Erfstukken, horloges en duurdere items vallen vaak onder de kostbaarhedenverzekering. Het betreft een uitbreiding van de inboedelverzekering, waarbij de dekking vaak allrisk is en zelfs wereldwijde bescherming kan bieden.
Verschillen tussen inboedel- en kostbaarhedenverzekering

Het belangrijke onderscheid tussen deze verzekeringen ligt in de dekking en de limieten. De kostbaarhedenverzekering biedt doorgaans een bredere dekking voor waardevolle bezittingen dan een standaard inboedelverzekering.

Dekking van kostbaarhedenverzekering

Bij schade, diefstal of verlies krijg je bij een kostbaarhedenverzekering vaak het volledige aankoopbedrag terug. Elke verzekeraar hanteert echter specifieke premievoorwaarden, laat je hier goed over informeren.

Uitzondering op de dekking zijn:

 • Deuken of krassen die zijn ontstaan door gewoon gebruik;
 • Schade door slijtage; 
 • Schade door reiniging door een niet-deskundige;
 • Schade door een overstroming, aardbeving of oorlogsgeweld. 

Aanvullende beveiliging

Naast een verzekering kunnen aanvullende beveiligingsmaatregelen, zoals beveiligingssystemen en certificeringen voor sieraden, extra bescherming bieden. Het versterken van beveiligingslagen kan helpen bij het verminderen van risico’s. Sommige verzekeraars stellen dit zelfs als voorwaarde.

Tips bij het kiezen van een verzekering

Bij het kiezen van een verzekering voor je sieraden is het belangrijk om rekening te houden met verschillende aspecten. Tips en advies kunnen je helpen de juiste beslissing te nemen.

Neem gerust contact met me op. Als Erkend Financieel Adviseur adviseer ik je graag. Op deze manier kun je de ideale verzekering vinden die perfect past bij jouw specifieke situatie.

Oane van der Werf

Oane van der Werf

Erkend Financieel Adviseur

 • Specialist in de woningfinanciering
 • Kijkt verder dan jouw hypotheek
 • Bewezen deskundig
 • Altijd up-to-date
 • Integer en persoonlijk
 • Creëert overzicht en inzicht
 • Houdt zich aan de beroepscode

Meer weten?

Heb je een vraag over dit bericht of wil je meer weten over financieel advies?

 Neem dan gerust contact met me op.

 

 

0513-762742

Hallo, kunnen we je helpen?