Verzekeringen en een duurzame levensstijl

4-08-2023Nieuws, Verzekeringen

Duurzaam wonen doe je onder andere door goed voor je huis en je spullen te zorgen. Maar je mag ook best eisen stellen aan je verzekeraar.

Daarom brengen wij graag de Bewust Verzekeringen onder je aandacht. Deze particuliere verzekeringen van AnsvarIdéa bevatten namelijk verschillende dekkingselementen die bijdragen aan een duurzame levensstijl. Bovendien waardeert De Consumentenbond deze Bewust verzekeringen als veruit de beste op duurzaamheid.*

Verzekering Visie ondersteunt het sluiten van een Bewust verzekering ook nog eens met het planten van een boom in Nederland via de organisatie Trees for all. Zo maken we met z’n allen het verschil en dringen we het CO2 gehalte in Nederland terug.

Verzekering Visie - Duurzame verzekeringen

Uitgangspunt bij alle Bewust verzekeringen is dat deze verzekeringen aansluiten bij een duurzame levensstijl. Bij het herstellen van schade is er oog voor de impact op de samenleving en het milieu. Wij kunnen je op een duurzame wijze verzekeren, schade duurzaam herstellen én hierdoor samen bijdragen aan een duurzamere wereld of, in het geval van de aansprakelijkheidsverzekering, de specifieke risico’s die met deze levensstijl gepaard gaan zijn, voor zover mogelijk, meeverzekerd.

Wat kun je Bewust verzekeren? 

We hebben de volgende duurzame verzekeringen:

Is de premie dan niet veel hoger?

De premie van de Bewust verzekeringen valt soms iets hoger uit dan van andere verzekeringen, maar in veel gevallen ook niet.

We laten het je graag zien. Daarom ontvang je bij je verzekeringsaanvraag een vrijblijvend voorstel voor een reguliere – en een Bewust verzekering. Zo kun je zelf een beslissing nemen die het beste past bij jouw situatie.

Voor elke afgesloten Bewust verzekering, planten wij een boom via Trees for All.

Trees for All plant bomen voor het leven 

Bomen en bossen spelen een cruciale rol in het tegengaan van klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit. Zonder bomen is er geen leven. Daarom plant Trees for All wereldwijd nieuwe bossen, herstellen ze gedegradeerde bossen en maken ze mensen bewust van het belang van bomen. Aan de andere kant van de wereld, maar ook dichtbij huis. Zo draagt Trees for All bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen.

De boom wordt geplant in het project “Beammen foar Elkenien” in Friesland, waarin Trees for All helpt bij de aanleg van deze landschapselementen. Trees for All zet zich in om het mooie Fryslân nog groener te maken. De aanplant van nieuwe bomen en struiken is belangrijk om de unieke Friese landschappen te behouden en te versterken. En daarmee ook het leefgebied van talloze planten en dieren! Met dit project dragen we bovendien een boompje bij aan een groener agrarisch gebied én aan milieuvriendelijke landbouw.

Meer weten?

Uitgebreidere informatie over wat de Bewust verzekeringen duurzamer maakt vind je op Duurzaam Verzekeren.

Liever persoonlijk contact of direct een aanvraag doen?
Neem dan gerust contact met me op. Als Erkend Financieel Adviseur ben ik gespecialiseerd in financiële zaken. Ik help je niet alleen met bijvoorbeeld een hypotheek, maar ook graag met al je verzekeringsvragen.

* Bron: Consumentenbond waardeert verzekeringen AnsvarIdéa als veruit de beste op duurzaamheid – https://ansvar-idea.nl/nieuws/nieuws/consumentenbond-waardeert-verzekeringen-ansvaridea-als-veruit-de-beste-op-duurzaamheid
Consumentenbond – Duurzaam Verzekeren https://www.consumentenbond.nl/geldgids/geldgids-special

Oane van der Werf

Oane van der Werf

Erkend Financieel Adviseur

  • Specialist in de woningfinanciering
  • Kijkt verder dan jouw hypotheek
  • Bewezen deskundig
  • Altijd up-to-date
  • Integer en persoonlijk
  • Creëert overzicht en inzicht
  • Houdt zich aan de beroepscode

Meer weten?

Heb je een vraag over dit bericht of wil je meer weten over financieel advies?

 Neem dan gerust contact met me op.

 

 

0513-762742

Hallo, kunnen we je helpen?