Ontspannen op vakantie, zo pak je dat aan!

22-06-2023Nieuws, Verzekeringen

Nog even geduld en dan is het zomervakantie!
Waar ga jij dit jaar naar toe? 

Wat je plannen ook zijn, we wensen je veel plezier tijdens je vakantie. Om ervoor te zorgen dat je zorgeloos van de zomer kunt genieten, hebben we een paar tips voor je verzameld.

Ontspannen op vakantie

Je vakantie is het ideale moment om even helemaal los te komen van de dagelijkse hectiek. Of je nu gaat genieten van zon, zee en strand, je onderdompelt in andere culturen of kiest voor een actieve wandel- of fietsvakantie: een goede voorbereiding helpt je om tijdens je vakantie te ontspannen en te genieten!

Maak van tevoren een checklist

Het maken van een vakantie checklist kost wat tijd, maar het levert je daarna jarenlang plezier op. Zodra je er een hebt, kun je weken van tevoren beginnen met het inpakken van je spullen en is de kans klein dat je iets vergeet. Op internet vind je genoeg inspiratie.

Laat je huis veilig achter

Controleer voordat je op reis gaat alle ramen en deuren nog even. Zitten ze allemaal goed dicht en op slot? Laat aan de binnenkant geen sleutels in de sloten zitten. Sluit daarnaast een paar lampen aan op een tijdschakelaar, zodat het tijdens je vakantie lijkt alsof er iemand thuis is. Nog een tip: laat een paar kopjes of glazen op tafel staan en leg er een opgevouwen tijdschrift naast.

Het is ook een goed idee om aan familie, vrienden of buren te vragen om de post af en toe van de mat te halen en op een plek te leggen die van buitenaf niet zichtbaar is. Een abonnement op een krant kun je vaak tijdelijk stopzetten of door laten sturen naar je vakantieadres. 

Vakantiefoto’s veilig delen

Het is verleidelijk om je prachtige vakantiefoto’s te delen met vrienden en familie. Wees echter voorzichtig met sociale media, zoals Facebook en Instagram, vooral als je een openbaar account hebt. Je weet immers nooit wie er meekijkt. En meestal is er niemand thuis als je op vakantie bent…

Pinnen en contant geld

Als je op vakantie gaat naar een land dat de euro als munteenheid heeft, kun je vaak zonder extra kosten betalen met je pinpas en contant geld opnemen. Maar in steeds meer landen brengen banken kosten in rekening voor het opnemen van contant geld. Dit is onder andere het geval in populaire vakantielanden zoals Duitsland, Oostenrijk, Griekenland en Spanje.

Heb je een rekening waarbij je in Nederland moet betalen voor het opnemen van contant geld? Dan geldt dat ook als je dit in andere eurolanden doet. Buiten de eurolanden betaal je altijd extra kosten.

Dit kun je voorkomen door meer contant geld mee te nemen. Houd er wel rekening mee dat je reisverzekering een maximale vergoeding biedt bij verlies of diefstal.

Controleer je reisverzekering 

Neem ook even de tijd om je reisverzekering te controleren. Misschien ga je naar een verre bestemming, heb je avontuurlijke plannen of neem je waardevolle spullen mee. In dat geval voldoet een standaard reisverzekering vaak niet.

Ik sta voor je klaar 

Heb je vragen over je reisverzekering? Neem dan gerust contact met me op. Als Erkend Financieel Adviseur ben ik gespecialiseerd in financiële zaken. Ik help je niet alleen met bijvoorbeeld een hypotheek, maar ook graag met al je verzekeringsvragen.

Oane van der Werf

Oane van der Werf

Erkend Financieel Adviseur

  • Specialist in de woningfinanciering
  • Kijkt verder dan jouw hypotheek
  • Bewezen deskundig
  • Altijd up-to-date
  • Integer en persoonlijk
  • Creëert overzicht en inzicht
  • Houdt zich aan de beroepscode

Meer weten?

Heb je een vraag over dit bericht of wil je meer weten over financieel advies?

 Neem dan gerust contact met me op.

 

 

0513-762742

Hallo, kunnen we je helpen?