Je financiële zaken regelen. Niet sexy, wel belangrijk!

15-11-2021Financiën, Hypotheken, Pensioenen, Verzekeringen

Herken jij je in de volgende uitspraken?
Financiële zaken zijn niet leuk, zijn ingewikkeld, kosten tijd en veroorzaken stress. 
Lees dan echt dit artikel even. Want als je je kop in het zand steekt, zou je daar later wel eens spijt van kunnen krijgen. 

Jonge vrouw doet haar financiën
Veel mensen, vooral jonger dan 35 jaar, hebben een hekel aan het regelen van hun financiële zaken. Wel begrijpelijk, maar echt handig is het niet. Immers, we zijn zelf verantwoordelijk  voor onze financiële toekomst.

Bijzondere gebeurtenissen

Financiële zaken horen bij het leven. Of het nu gaat om de wekelijkse boodschappen, een ‘nieuwe’ tweedehands auto of een grote aankoop, zoals een huis. Veel financiële beslissingen die impact hebben, vallen samen met bijzondere gebeurtenissen in je leven. Denk aan een huis kopen, trouwen of samenwonen en kinderen krijgen. Maar ook aan ontslag, pensioen, echtscheiding en overlijden.

Vooruitkijken

Sommige financiële zaken kun je prima een paar maanden van tevoren regelen, maar bij andere is het juist verstandig om dat al veel eerder te doen. Als je op je zestigste voor je pensioen gaat sparen, heb je straks minder te besteden dan wanneer je dat al vanaf je vijfendertigste doet. En als je een verzekering wilt afsluiten nadat je hem nodig hebt, ben je te laat. Vooruitkijken is dus zinvol.

Kom in actie!

Eerlijk is eerlijk, financiële zaken zijn meestal ingewikkeld. Grote financiële beslissingen hebben vaak grote gevolgen. Een verkeerde keuze kan je duizenden euro’s kosten. Sterker nog, in het ergste geval kan het je leven ontwrichten. Wacht daarom niet te lang maar kom in actie en vraag eventueel een specialist om hulp.

Erkend Financieel Adviseur

Een Erkend Financieel Adviseur is zo’n specialist en heeft alle wettelijk verplichte diploma’s om jou professioneel te mogen bijstaan. Verder moet een Erkend Financieel Adviseur elk jaar cursussen volgen om kennis up-to-date te houden. Erkend Financieel Adviseurs zijn aangesloten bij de SEH, een kwaliteitskeurmerk dat sinds 1998 bestaat.

Maak een vrijblijvende afspraak

Kost het jou moeite om jouw financiële zaken op een rij te zetten of heb je er geen zin in of tijd voor? Maak dan eens een vrijblijvende afspraak. We helpen niet alleen bij hypotheken, maar ook bij verzekeringen, lenen, sparen en vermogen opbouwen voor later, zoals bijvoorbeeld voor je pensioen. 

Oane van der Werf

Oane van der Werf

Erkend Financieel Adviseur

  • Specialist in de woningfinanciering
  • Kijkt verder dan jouw hypotheek
  • Bewezen deskundig
  • Altijd up-to-date
  • Integer en persoonlijk
  • Creëert overzicht en inzicht
  • Houdt zich aan de beroepscode

Meer weten?

Heb je een vraag over dit bericht of wil je meer weten over financieel advies?

 Neem dan gerust contact met me op.

 

 

0513-762742

Hallo, kunnen we je helpen?