Hoe zorg je er voor dat je relaxed op vakantie gaat?

21-06-2022Nieuws, Verzekeringen

Het is zomer!
Wat zijn jouw plannen? Ga jij lekker op vakantie? Wat een heerlijk vooruitzicht!

Hoe zorg je ervoor dat je relaxed op vakantie gaat?

Wat je bestemming ook is, een goede voorbereiding maakt het wel zo relaxed!
Zorg er voor dat je je huis veilig achterlaat en controleer nog even je reisverzekering.
Ga je op vakantie naar het buitenland of ben je van plan om af en toe over de grens te gaan?
Check dan welke corona-regels er nog gelden, bijvoorbeeld voor een vaccinatiebewijs of mondkapjesplicht.

Groen en geel

Ga bij voorkeur niet naar een land met de kleurcode oranje of rood. De belangrijkste graadmeter voor een veilige vakantie blijft de wereldkaart met groene, gele, oranje en rode gebieden. Check die dus voor je een bestemming kiest.

Huis op slot

Het laatste wat je wilt, is dat er tijdens je vakantie wordt ingebroken. Doe je huis dus goed op slot en tref aanvullende maatregelen. Sluit alle ramen en deuren en doe ze waar mogelijk op slot. Zorg ervoor dat er geen ladders en trapjes tegen de gevel staan of rondslingeren in de tuin. Dat geldt ook voor containers en tuinmeubilair.

Bewoonde indruk

Plaats buitenlampen met een bewegingsensor, als je ze nog niet hebt. Binnen kun je een paar lampen op tijdklokken zetten. Daardoor lijkt je huis bewoond, zelfs als je niet thuis bent. Heb je een eigen oprit? Zet daar dan de tweede auto neer of vraag de buren om hun auto er te parkeren.

Coronaregels in het buitenland

Ga je naar het buitenland? Hier mogen de corona-regels zijn afgeschaft, in het buitenland gaat dat lang niet altijd op. Mondkapjes zijn vaak nog verplicht in het openbaar vervoer en op overdekte plaatsen waar veel mensen samenkomen. Een actueel overzicht van de regels vind je hier.

En zorg dan dat je het Digitaal Corona Certificaat (DCC) bij je hebt. Dit Europese corona-paspoort is in veel landen verplicht. Meer informatie vind je op deze webpagina van de overheid.

Reisverzekering

Door de pandemie hebben veel verzekeraars de voorwaarden van hun reisverzekeringen aangepast. Ze zien een corona-besmetting niet meer als een onzeker voorval en dat kan gevolgen hebben voor de dekking. Ga je naar een land met kleurcode groen of geel, dan bieden vrijwel alle verzekeraars nog altijd volledige dekking. Dat hoeft echter niet te gelden voor de kosten die je maakt als je in quarantaine moet. Lees de voorwaarden dus van tevoren goed door.

Ik help je graag

Heb je een vraag naar aanleiding van dit artikel? Twijfel je of jouw huidige reisverzekering nog wel bij je past of ben je op zoek naar een nieuwe reisverzekering?
Neem dan gerust even contact met me op. Als Erkend Financieel Adviseur help ik je ook graag bij al je verzekeringsvragen.

Oane van der Werf

Oane van der Werf

Erkend Financieel Adviseur

  • Specialist in de woningfinanciering
  • Kijkt verder dan jouw hypotheek
  • Bewezen deskundig
  • Altijd up-to-date
  • Integer en persoonlijk
  • Creëert overzicht en inzicht
  • Houdt zich aan de beroepscode

Meer weten?

Heb je een vraag over dit bericht of wil je meer weten over financieel advies?

 Neem dan gerust contact met me op.

 

 

0513-762742

Hallo, kunnen we je helpen?