Hoe bespaar je op energiekosten?

25-01-2022Financiën, Nieuws

De kosten voor gas zijn flink gestegen, samen met de kosten voor elektriciteit vormt dit een flink deel van je woonlasten. Weet jij hoe je daarop kunt besparen? Verzekering Visie deelt wat tips met je.

Energie besparen

Volgens onderzoek van het Centraal Bureau van de Statistiek (CBS) gaat gemiddeld een derde van ons inkomen op aan woonlasten. Wonen is best prijzig dus. Naast de hypotheek of de huur heb je nog andere woonlasten. Onder andere belastingen, je woonverzekeringen en natuurlijk energie. Vooral energie is een flinke kostenpost.

Gas en elektra

De gemiddelde hoogte van de energierekening bedraagt ongeveer €1.800 per jaar. Zo’n       
€1.000 hiervan gaat op aan gas, de rest aan elektriciteit en vaste kosten. Woon je in een appartement? Dan zul je wat minder energie gebruiken. Maar heb je een (half-)vrijstaande woning, dan ben je juist duurder uit.

Besparen

Bijna iedereen in Nederland kan besparen op zijn energierekening. Bijvoorbeeld door je huis te verduurzamen, maar ook door je gedrag aan te passen. Korter douchen bijvoorbeeld, levert een gemiddeld gezin zo maar €100 per jaar op!

Waardevermeerdering

Je huis krijgt een beter energielabel als je het duurzamer maakt. En hoe hoger het energielabel, hoe meer je huis waard is. Een goed geïsoleerd huis kan tot wel € 30.000 meer opleveren, volgens onderzoek van de universiteiten van Maastricht en Tilburg.

Verbouwing financieren

De verduurzaming van jouw huis kun je op verschillende manieren bekostigen. Met je spaargeld, een hogere hypotheek of een gunstige lening. Voor bepaalde aanpassingen zijn er zelfs subsidies.

Jouw mogelijkheden op een rij

Wil je weten hoe jij jouw duurzame huis het beste kunt financieren? Maak dan gerust een afspraak met me. Als Erkend Financieel Adviseur ben ik ook Adviseur Duurzaam Wonen. Ik zet jouw mogelijkheden graag voor je op een rij, zodat jij precies weet waar je aan toe bent!

Oane van der Werf

Oane van der Werf

Erkend Financieel Adviseur

  • Specialist in de woningfinanciering
  • Kijkt verder dan jouw hypotheek
  • Bewezen deskundig
  • Altijd up-to-date
  • Integer en persoonlijk
  • Creëert overzicht en inzicht
  • Houdt zich aan de beroepscode

Meer weten?

Heb je een vraag over dit bericht of wil je meer weten over financieel advies?

 Neem dan gerust contact met me op.

 

 

0513-762742

Hallo, kunnen we je helpen?