Goed voorbereid op wintersport

24-02-2023Nieuws, Verzekeringen

Ga jij ook op wintersport? Met de voorjaarsvakantie voor de deur zijn een aantal van jullie vast in gedachten de koffer al aan het inpakken. Hoe bescherm je jezelf en je spullen tijdens je vakantie? Wij hebben een aantal tips voor je verzameld.

Goed voorbereid op Wintersport

Veilig met de auto op reis

Ga je met de auto naar je wintersportbestemming? Zorg er dan voor dat je winterbanden laat monteren en schaf goede sneeuwkettingen aan; in veel landen is dit verplicht.
Rijd je door Frankrijk? Dan moet je ook een alcoholtest in de auto bewaren. Een wintercheck regelen voor de auto is ook een goede tip. Het gebeurt regelmatig dat vakantiegangers onderweg naar wintersport stranden met pech omdat ze geen wintercheck hebben gedaan.

Voorkom letsel

Besteed aandacht aan je ski uitrusting en persoonlijke bescherming. 12% van de ongelukken met skiën of snowboarden heeft hoofdletsel tot gevolg blijkt uit onderzoek. 85% daarvan kan voorkomen worden met een stevige helm. Zorg daarnaast voor een goede conditie en dat je getraind bent om te skiën of snowboarden. De kans op een gebroken arm of been is groter als je ongetraind de piste af gaan. Ook vermoeidheid vergroot de kans op ongelukken.

Voorkom diefstal en schade

Diefstal van ski’s komt regelmatig voor. Vooral bij duurdere of nieuwe ski’s is het verstandig om ze te merken en af te sluiten met een goed slot. ’s Nachts opbergen is ook een goede tip. Ga ook bewust om met andere waardevolle spullen.

Blijf warm

Kleed jezelf en jouw reisgenoten warm aan. Draag geen strak zittende kleren of schoenen, want die belemmeren de bloedsomloop. En bedek je hoofd, vingers, tenen en oren. Zo ben je veilig in de kou en ga je comfortabel de berg af.

Denk aan anderen op de piste

Last but not least: denk aan anderen als je van de piste af skiet of snowboard. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Lees de FIS-piste regels goed door voor je eigen veiligheid én die van anderen. Blijf altijd voor je kijken, zodat je berekend bent op onverwachte manoeuvres van medewintersporters. De voornaamste wet op de piste is logisch: degene die voor je skiet heeft altijd voorrang. Haal je iemand in? Dan mag je hem of haar dus niet belemmeren.

Een complete wintersportverzekering, bestaat dat?

Je reisverzekering kun je uitbreiden met aanvullende dekking voor wintersport. Hiermee zijn de risico’s van je sportieve hobby meeverzekerd; van schade aan je sportuitrusting tot ongevallen.

Check daarnaast of je in het bezit bent van een European Health Insurance Card (EHIC). De EHIC is een Europese zorgverzekeringspas. Met deze pas krijg je noodzakelijke medische zorg tijdens een vakantie in Europa. Veelal staat de EHIC standaard op de achterkant van je zorgverzekeringpas. Is dat niet zo? Vraag dan een EHIC aan bij je zorgverzekeraar.

Wil je controleren of je goed verzekerd bent voor je wintersport vakantie? Neem dan gerust contact met me op. Als Erkend Financieel Adviseur help ik je graag.

 

Oane van der Werf

Oane van der Werf

Erkend Financieel Adviseur

  • Specialist in de woningfinanciering
  • Kijkt verder dan jouw hypotheek
  • Bewezen deskundig
  • Altijd up-to-date
  • Integer en persoonlijk
  • Creëert overzicht en inzicht
  • Houdt zich aan de beroepscode

Meer weten?

Heb je een vraag over dit bericht of wil je meer weten over financieel advies?

 Neem dan gerust contact met me op.

 

 

0513-762742

Hallo, kunnen we je helpen?