Financiële Diensten

Pensioenen

Als je met pensioen gaat of eerder wilt en kunt stoppen met werken, wil je graag zorgeloos genieten. Dan is het goed om te weten hoeveel geld je tot je beschikking hebt.
Ook voor zelfstandigen hebben we producten met een veelbelovende uitkomst.

Financiële Planning

Peter van der Wijk is gecertificeerd Federatie Financieel Planner met een nuchtere no-nonsens mentaliteit en een passie voor complexe financiële vraagstukken.
Laat Peter jouw financiële toekomst plannen.

Administratie

Een vast contactpersoon voor al jouw financiële vraagstukken en persoonlijke begeleiding voor starters, zzp’ers en klein MKB.
Er wordt gewerkt met vaste tarieven voor elke klant, zo weet je van te voren waar je aan toe bent.

Bedrijfscoach

We begeleiden  ondernemers (ZZP, MKB, bestaand of startend) naar een succesvol(ler) bedrijfsresultaat.

We werken doelgericht en vooral praktisch met de menskant van de ondernemer als uitgangspunt.

Pensioenen

Als je met pensioen gaat of eerder wilt en kunt stoppen met werken, wil je graag zorgenloos genieten. Dan is het goed om te weten hoeveel geld je tot je beschikking hebt

Voor werkgevers, werknemers en zelfstandigen geven wij graag goede adviezen en tips. Maak gerust een afspraak om jouw situatie te bekijken.

Je wilt, naast je opgebouwde pensioen als werknemer misschien nog extra sparen voor de toekomst. Zeker nu de pensioenen continue onder druk staan.
Onze producten gaan uit van een goed rendement, denk bijvoorbeeld aan duurzaam beleggen.

Sparen voor later kan ook nog een kleine aftrek geven voor uw belastbaar inkomen.

FFP - Gecertificeerd Financieel Planner

Financiële Planning

Peter van der Wijk is gecertificeerd Federatie Financieel Planner met een nuchtere no-nonsens mentaliteit en een passie voor complexe financiele vraagstukken. Hij kan u helpen uw financiele vraagstukken helder te maken en en om te zetten naar mogelijkheden en kansen voor de korte én lange termijn.

Administratie

Als ondernemer ben je verplicht administratie bij te houden voor de belastingaangifte (BTW en inkomstenbelasting). De belastingdienst stelt dan ook wettelijke verplichtingen voor de administratie. Naast de wettelijke verplichtingen is het belangrijk om een goede administratie op te zetten en bij te houden. Een overzichtelijke administratie helpt je namelijk ook om op tijd in nieuwe ontwikkelingen te voorzien.

Wat hoort er allemaal bij de administratie?

  • kasadministratie (ook kladaantekeningen) en kassabonnen;
  • financiële aantekeningen, zoals het inkoop- en verkoopboek;
  • tussentijds gemaakte controleberekeningen;
  • ontvangen facturen en kopieën van verzonden facturen;
  • bankafschriften;
  • contracten, overeenkomsten en andere afspraken;
  • agenda’s en afsprakenboeken;

Bewaartermijn

Je moet alle gegevens van je administratie en over jouw bedrijfsproces 7 jaar bewaren. Als je digitale gegevens (direct of later) afdrukt, moet je deze gegevens alsnog digitaal bewaren gedurende 7 jaar. Je mag de gegevens alleen op papier bewaren als je een zeer kleine administratie hebt die binnen een redelijke termijn is te controleren. In verband met de herzieningstermijn van de aftrek voorbelasting voor onroerende zaken, zoals bedrijfspanden, moet je de gegevens van onroerende zaken 10 jaar bewaren.

Zakelijke kosten

Als ondernemer kun je gebruik maken van verschillende aftrekposten. Het gaat hier dan om kosten die je maakt voor jouw onderneming, ook wel zakelijke kosten genoemd. Voorbeelden van deze zakelijke kosten zijn de kosten voor het uitbesteden van de administratie en de kosten voor een zakelijke telefoon.

Zelfstandigen- startersaftrek

Wanneer je als ondernemer voldoet aan het urencriterium heb je recht op de zelfstandigenaftrek, daarnaast heb je als starter recht op de startersaftrek. Al deze aftrekposten zullen je winst drukken, waardoor je minder inkomstenbelasting hoeft te betalen.

Investeringsaftrek

Naast de normale aftrekposten stimuleert de overheid ondernemers om te investeren in jouw onderneming. Voor de investeringsaftrek moet je wel als ondernemer voor de belastingdienst worden gezien, waar je aan voldoet als je ook recht hebt op de zelfstandigenaftrek. Hieronder staan de verschillende soorten regelingen:

  • Kleinschaligheidsinvesteringsaftrek;
  • Energie-investeringsaftrek;
  • Milieu-investeringsaftrek;

Fiscale reserves

De fiscale reserves zijn bedragen die je opzij legt (reserveert) die je mag aftrekken van de winst. De drie belangrijkste fiscale reserves zijn de herinvesteringsreserve bij verkoop, verlies of beschadiging van een bedrijfsmiddel, de egalisatiereserve voor hoge periodieke uitgaven, en de oudedagsreserve voor ondernemers in de inkomstenbelasting.

Bedrijfscoach

We zijn gespecialiseerd in het begeleiden van ondernemers (ZZP, MKB, bestaand of startend) naar een succesvol(ler) bedrijfsresultaat.

We werken doelgericht en vooral praktisch met de menskant van de ondernemer als uitgangspunt.

Kom in contact met een van onze specialisten

In een persoonlijk adviesgesprek bekijken we jouw mogelijkheden

 

Team van specialisten
Hallo, kunnen we je helpen?