Duurzaam verzekeren

Verzekeringen die aansluiten bij een duurzame levensstijl

Vind jij een duurzame samenleving belangrijk? Dan zijn de duurzame verzekeringen van Verzekering Visie zeker het overwegen waard.
Deze particuliere verzekeringen, die wij sluiten bij AnsvarIdéa, bevatten namelijk diverse dekkingselementen die hieraan bijdragen. AnsvarIdéa wordt met haar Bewust verzekeringen door de Consumentenbond als veruit de beste gewaardeerd op duurzaamheid *. Bovendien is AnsvarIdéa één van de meest groene verzekereraars. 

Uitgangspunt bij alle Bewust verzekeringen is dat deze verzekeringen aansluiten bij een duurzame levensstijl. Bij het herstellen van schade is er oog voor de impact op de samenleving en het milieu. Wij kunnen je op een duurzame wijze verzekeren, schade duurzaam herstellen én hierdoor samen bijdragen aan een duurzamere wereld.

Verzekering Visie ondersteunt het sluiten van een Bewust verzekering ook nog eens met het planten van een boom in Nederland via de organisatie Trees for all. Zo maken we met z’n allen het verschil en dringen we het CO2 gehalte in Nederland terug. 

Ansvar Bewust - Duurzaam Verzekeren

Wat zie je van de duurzaamheid terug in de Bewust verzekeringsproducten

Woningverzekering

De Bewust woningverzekering biedt standaard een all-risk dekking, waarmee deze en vele andere (minder ingrijpende) schadeoorzaken verzekerd zijn.

Wat maakt deze woningverzekering duurzaam?

Dekkingen van de woningverzekering voor een duurzame levensstijl:

  • Vergoeding voor kosten van psychologische hulp na brand, heftige storm of inbraak;
  • Duurzame energiesystemen, zoals een PV-installatie (o.a. zonnepanelen en zonnecollectoren), zonneboiler of een warmtepompsysteem zijn standaard verzekerd inclusief productieverlies door een verzekerde gebeurtenis;
  • Extra vergoeding om uw schade op duurzame wijze te laten herstellen;
  • Extra vergoeding om uw woning na totaal verlies extra duurzaam te herbouwen;
  • Repareren is beter voor het milieu dan vervangen. Wij stimuleren reparatie door het toekennen van een extra vergoeding.

Verzekering Visie - Bewust Woningverzekering

Inboedelverzekering

De Bewust inboedelverzekering biedt standaard een all-risk dekking, waarmee deze en vele andere (minder ingrijpende) schadeoorzaken verzekerd zijn. Ook schade door het laten vallen van spullen is verzekerd.

Wat maakt deze inboedelverzekering duurzaam?

Dekkingen van de inboedelverzekering voor een duurzame levensstijl:

  • Vergoeding voor kosten van psychologische hulp na brand, heftige storm of inbraak;
  • Duurzame energiesystemen, zoals een PV-installatie (o.a. zonnepanelen en zonnecollectoren), zonneboiler of een warmtepompsysteem zijn standaard verzekerd (onderdeel huurdersbelang of eigenaarsbelang) inclusief productieverlies door een verzekerde gebeurtenis;
  • Extra vergoeding om jouw schade op duurzame wijze te laten herstellen;
  • Deelbezit en deelgebruik van apparaten of gereedschappen standaard meeverzekerd;
  • Repareren is beter voor het milieu dan vervangen. Wij stimuleren reparatie door het toekennen van een extra vergoeding.

Electrische autoverzekering

Speciaal voor de elektrische rijder zijn er bijzondere aanvullende dekkingen:
• Pechulp bij lege accu.
• Laadpaal en laadkabel meeverzekerd.

Aansprakelijkheidsverzekering en rechtsbijstand

De Bewust aansprakelijkheidsverzekering voor particulieren (AVP) kent dezelfde dekkingselementen als een reguliere AVP. Verzekerd is de zaak- en personenschade die je zelf veroorzaakt bij iemand anders en ook bijvoorbeeld de schade die ontstaat tijdens een vriendendienst.

Met de Bewust AVP bieden wij je ook een aantal unieke dekkingselementen:

Bestuurdersaansprakelijkheid

Ben je als vrijwilliger actief als bestuurslid of als toezichthouder bij een vereniging of stichting waarvan het balanstotaal maximaal € 500.000 is? Wanneer je als vrijwillig bestuurslid of toezichthouder van zo’n vereniging of stichting aansprakelijk bent volgens de juridische regels, dan verzekeren wij de zuivere vermogensschade die uit deze aansprakelijkheid voortvloeit. Maar alleen als de schade niet ergens anders verzekerd is.

(Psychologische) hulpverlening

Als je letsel toebrengt aan een ander kan dat ook op jou een grote impact hebben. In de verzekering is een dekking opgenomen om jouw medische kosten te vergoeden die je maakt om jouw ontstane psychische klachten te behandelen.

Prosumerdekking

‘Prosumer’ is een combinatie van producent en consument. Een prosumer is een verzekerde die als particulier – niet beroepsmatig – zaken vervaardigt, deze zaken aan anderen levert en hiervoor mogelijk een vergoeding ontvangt. Het kan zijn dat je een vergissing hebt gemaakt bij het vervaardigen van zaken, waardoor die zaak schade aan (spullen van) iemand anders veroorzaakt. De prosumerdekking vergoedt de schade van degene die schade heeft geleden, óók als je een vergoeding voor het vervaardigen hebt gekregen en ongeacht de vraag wie aansprakelijk is.

Download de Flyer Ansvar Bewust – De duurzame keuze

Voor elke afgesloten Bewust verzekering, planten wij een boom via Trees for All.

Trees for All plant bomen voor het leven 

Bomen en bossen spelen een cruciale rol in het tegengaan van klimaatverandering en het verlies van biodiversiteit. Zonder bomen is er geen leven. Daarom plant Trees for All wereldwijd nieuwe bossen, herstellen ze gedegradeerde bossen en maken ze mensen bewust van het belang van bomen. Aan de andere kant van de wereld, maar ook dichtbij huis. Zo draagt Trees for All bij aan een beter klimaat, meer biodiversiteit en gezonde leefomstandigheden voor iedereen.

De boom wordt geplant in het project “Beammen foar Elkenien” in Friesland, waarin Trees for All helpt bij de aanleg van deze landschapselementen. Trees for All zet zich in om het mooie Fryslân nog groener te maken. De aanplant van nieuwe bomen en struiken is belangrijk om de unieke Friese landschappen te behouden en te versterken. En daarmee ook het leefgebied van talloze planten en dieren! Met dit project dragen we bovendien een boompje bij aan een groener agrarisch gebied én aan milieuvriendelijke landbouw.

* Bron: Consumentenbond waardeert verzekeringen AnsvarIdéa als veruit de beste op duurzaamheid – https://ansvar-idea.nl/nieuws/nieuws/consumentenbond-waardeert-verzekeringen-ansvaridea-als-veruit-de-beste-op-duurzaamheid
Consumentenbond – Duurzaam Verzekeren https://www.consumentenbond.nl/geldgids/geldgids-special

Verzekering Visie - Duurzame verzekeringen

Bomen gepland

Kom in contact met een van onze specialisten

In een persoonlijk adviesgesprek bekijken we jouw mogelijkheden

 

Team van specialisten
Hallo, kunnen we je helpen?